« Tillbaka till Vad gäller vid lagring av mina epostadresser?

Jag har vid ett flertal tillfällen försökt att avregistrera mig från Provaguiden.se’s nyhetsbrev. Men det fungerat inte som det ska, då jag var gång kommer till detta felmeddelande.

Mina funderingar kring detta är ju självklart är detta lagligt eller hur ska man tolka lagen? Då Pernod Ricard har en svara till adress som jag även mailat till provamagasin@vinsprit.se och bett dem plocka bort mig som prenumerant. Men ännu så länge har det inte inkommit något svar som verifierar att det har vidtagit någon åtgärd.
Så än så länge kan jag inte avgöra om det Pernod Ricard gör bara är osnyggt eller om det är olagligt.

Pernod Ricard har en avregistrerings länk i sitt nyhetsbrev men länken är satt ur bruk. De har även en svara till adress provamagasin@vinsprit.se men via den har det inte kommit något svar. Skulle detta vara fallet att svara till adressen inte existerar. Då mina vänner har Pernod Ricard brutit mot lagen om avregistrering i nyhetsbrev.
Efter som de inte använder sig av någon weblänk kan jag tyvärr inte länka till deras nyhetsbrev heller. Samt skulle jag publicera det på min sida så skulle jag kanske bryta mot alkohollagen på ett eller annat sätt.

Är man ett av världens största företag inom sin bransch så förväntas det kanske också att man ska följa gällande lagar kring det man gör, i detta fallet kommunikation via nyhetsbrev. Vad det gäller Pernod Ricard Sweden så bör de rätta till detta omgående, för att inte tappa förtroendet i deras e-kommunikation.

« Tillbaka till Vad gäller vid lagring av mina epostadresser?