« Tillbaka till Leverans av nyhetsbrev

Frågan i rubriken är ganska kryptisk.

Självklart finns det många olika länkar i ett nyhetsbrev och i detta stycke så vill jag koncentrera mig på de länkar som skrivs ut i klartext.
En länk på hemsidor skrivs oftast ut på följande sätt www.nyhetsbrevsskolan.se, http://nyhetsbrevsskolan.se eller http://www.nyhetsbrevsskolan.se.

Men när vi vill skriva ut en länk i nyhetsbrevet bör man välja bort (www.) (http://www.) och i stället skriva nyhetsbrevsskolan.se. Alltså länken ska skrivas ut utan prefixet före.
Klicka på exempel bilden nedan för att sa vad som kan hända när ni skriver ut en hela länk namnet. I exemplet nedan är det Nortons antivirusprogram som går in och säger till oss att något är på tok. Detta ser ju verken snyggt ut eller något som man vill bli förknippad med. Det är även svårt att tränga igenom med det budskam man egentligen skulle vilja komma ut med när Antivirus programmets text är så pass avskräckande.

Best practice

Skriv på följande sätt nyhetsbrevsskolan.se, detta kommer inte automatiskt medföra att länken blir klick bar. Så efter ni har gjort det markera hela ordet för att senar använda er utev länk funktionen i den editor ni jobbar med. Kodar ni upp utskicket själva så använd följande kod snutt.
Nyhetsbrevsskolan.se
När ni sedan är klar med länken så kommer den se ut på följande sätt nyhetsbrevsskolan.se

« Tillbaka till Leverans av nyhetsbrev