« Tillbaka till Nyhetsbrevsmall

När man skissar på en nyhetsbrev mall bör man tänka på några viktiga saker.

Först och främst så är det stor skillnad på att ta fram design till en nyhetsbrev mall som fungerar, än att ta fram en mall till tryckt media. När det kommer till tryckt media så kan man ta ut svängarna nästan hur mycket man vill. För det andra som näst intill är obegränsat för en designer är en hemsidan. För jämför di designen av en hemsida med designen av en nyhetsbrev mall så kommer du att märka att detta är som natt och dag. Det finns ju förvisso en hel del saker man bör tänka på när man designar en hemsida men förhållande vis  lite om man jämför design av en nyhetsbrev mall.
För att förstå varför man måste begränsa sig så mycket när det kommer till design av mallen till ditt nyhetsbrev så bör man kanske först läsa detta stycket om nyhetsbrevets historia…

Nyhetsbrev mallen som är på bilden över är enligt mig så optimal den kan bli. Tittar vi på toppen av denna nyhetsbrev mall så ser vi att till vänster så finns ett fält där man kan skriva ut i korthet vad nyhetsbrevet handlar om. Varför man vill ha det på detta sätt är att skulle hela toppen vara en bild, och mottagaren inte slår på bildfunktionen på en gång så skulle de bara se ett stort kryss som säger slå på bildfunktionen. Men eftersom vi nu har en inledande text som möter mottagaren så är sannolikheten större att mottagaren stannar kvar och läser nyhetsbrevet i sin helhet. Logotypen till företaget lägger vi som en bild till höger, här är det även viktigt att ta med en beskrivning till bilden!

Varför det är så viktigt att beskriva bilder vi har med i nyhetsbrevet

Skulle din mottagare blockera bilder i sitt e-postprogram vilket de allra flesta gör så kommer det upp ett rött kryss i de allra flesta e-post klienter. Men detta kan man förebygga genom att skriva in en beskrivning av bilden. Det fungerar inte i alla men är en då mycket viktigt, om inte annat för att öka leveransbarheten i ditt nyhetsbrev.

Bakgrundsbilder bör undvikas

Ni bör undvika att ta med bakgrundsbilder i era nyhetsbrev. De flesta nya e-postprogram visar nämligen inte bakgrundsbilder. Välj i stället den bakgrundsfärg som ni har på hemsidan om ni vill ha annat än vitt. Men vi rekommenderar att man väljer vitt som bakgrundsfärg.

« Tillbaka till Nyhetsbrevsmall