« Tillbaka till Tillgänglighet

Tillgänglighet ett viktigt begrepp när det kommer till nyhetsbrev

Du kan förbättra leveransbarheten genom att koda ditt nyhetsbrev på ett tillgänglighetsanpassat sätt. Oavsett vilken sorts information och vilken kanal man väljer att kommunicera via så vill man alltid att så många som möjligt skall kunna ta del av budskapet. Att följa de standarder och rekommendationer som finns är därför alltid en bra ambition.
Det finns dock många aspekter att ta med i beräkningarna, i kombination, påverkar tillgängligheten:

 1. Kodning

  Oavsett om det rör sig om en webbsida eller e-postutskick så måste den underliggande koden (HTML) följa standarder för att tolkas korrekt där den läses, antingen av mottagaren själv eller maskinellt.

 2. Design

  Layout, färgval, textstorlekar påverkar tillgängligheten och läsbarheten. Här måste man vara beredd att kompromissa om man vill uppnå full tillgänglighet.

 3. Innehåll

  Vad och hur man skriver är kanske den viktigaste faktorn.
  Det spelar ingen roll hur väl utformad informationen är om innehållet är för “tungt” att ta till sig. Den som skapar utskick ämnade att vara tillgängliga behöver ha kunskap om hur man skriver på ett tillgängligt och lättförståeligt sätt.

Är du osäker på vad som gäller när det kommer till tillgänglighet på nätet? Titta in på Funkanu.se de är ledande inom tillgänglighet på nätet. Prenumerera även på deras nyhetsbrev.

« Tillbaka till Tillgänglighet