« Tillbaka till Digital Marknadsföring

Hur bygger man en hemsida i WordPress?Bygg en ny hemsida

Det finns en hel del mallar och tips för den som vill bygga sin första hemsida i WordPress. Dock är det sällan man lyckas åstadkomma ett resultat som verkligen håller. Även om man väljer att använda sig av klara WordPress mallar vid produktion av en hemsida, är det mycket som skall till för att allting skall se ut som man vill, och för att text och bilder inte skall överlappa varandra på ett sätt som får sidan att se amatörmässig ut.

Driver man företag är det mycket viktigt att den sida man pressenterar verkligen återspeglar verksamheten. En sida med stavfel, konstiga bilder som inte relaterar till innehållet, för stora bilder som tar lång tid att läsa in, eller en sida som inte går att läsa med samtliga webbläsare, kommer förmodligen innebära att man framstår som oseriös eller dåligt påläst. För den som besöker ditt företags hemsida, är denna sida faktiskt det första intrycket. Tänk på hur viktigt det är med ett bra intryck vid ett möte med en kund. I de flesta fall skulle man inte komma i sin pyjamas med håret på ända och i trasiga strumpor när man vill träffa en ny kund och presentera företaget. Dock är detta det intryck en dåligt byggt hemsida kan ge till den som förmodligen inte kommer handla någonting. En hemsida behöver inte vara komplicerad för att vara bra. Många gånger kan en enkel och ren hemsida ge ett bättre intryck. Detta är någonting som en webbdesigner känner till. Vidare kan en kunnig designer genom kombination av bilder och text, förmedla den känsla som du vill att ditt företag skall inge. Att anlita en skicklig yrkesman vid framställning av en hemsida kan därför löna sig på lång och kort sikt i och med att kundens intryck blir just vad du önskar presentera.

Optimera din hemsida

De flesta som använder internet idag, väljer att söka på google när de skall finna någonting. Att ha en sida som är optimerad för att visas i sökmotorerna kan därför ge ytterligare effekt åt en sida som i övrigt är snygg och enkel. Den som kan locka stora mängder trafik, och framförallt om besökarna redan valt att genom en aktiv handling söka på internet, har en hel del att vinna. Många gånger kan man se ökade resultat i verksamheten snart efter att man kommit upp på google och andra sökmotorer. Allting samverkar när man skall marknadsföra någonting. Det är viktigt att kunden känner att det finns en helhet och en inställning vilken syftar till helhetsåtgärder. Lyckas man förmedla allt detta till en kund, har man stora chanser att få sälja en vara eller en tjänst till denne. Det är viktigt att inte vara snål vid fel tillfälle. Att investera i möjligheter är inte att kasta pengar i sjön. Givetvis skall man inte investera mer än vad man har råd med, men detta är upp till var och en att avgöra. Den som vill ha en snygg och bra hemsida kan få hjälp av proffs som utför arbetet snabbare och med bättre effekt.

optimera hemsida

« Tillbaka till Digital Marknadsföring